29.3.07

Lisää rutiinia

Tänään piti raskaan työpäivän jälkeen vähän rentoutua treenaamalla TOKO:a Tuulissuolla. Aluksi rakenneltiin ruutu, johon tällä kertaa tennispallo. Tarkoituksena oli siis tehdä kokeessa niin tyypillinen kuvio, jossa tehdään ensin luoksetulo ruutuun menon suuntaisesti mutta vastakkaiseen suuntaan. Luoksetulo oli ihan vauhdikas, mutta täytyy alkaa taas karsia jalkoihin pysähtymistä pois, kun on ollut vähän törmäilyä luoksetulon loppuosuus viimeaikoina. Merkille ja ruutuun meno aivan loistavat. Lisätreeniä varten hautasin paikallaistumisen aikana hyvin pienen kosketusalustan ruutuun hiekan alle ja oman hahmotuksen parantamiseksi siirsin merkin vähän lähemmäs. Eka meno olisi ollut aivan loistava, mutta jotenkin odotin, että pysähtyisi itsekseen keskelle, mutta koira juoksikin ruudusta yllätyksekseni läpi. Toinen lähetys meni vähän sivuun, minkä Ella korjasi itse keskelle ja siitä eteenpäin alkoikin mennä suoraan keskelle. Tehtiin sekä oikeaan että vasempaan samaan ruutuun. Ilmeisesti alusta oli tosi hyvin haudattu, koska sitä ei tunnuttu etsivän lainkaan.

Sitten siirtelin merkkejä hieman, että sain häiriömerkin ohjatun noudon oikean puoleisen kapulan lähelle. Tänään ei häiriömerkki kiinnostanut sitten yhtään. Ekalla kerralla oli koiralla älyssä joku pieni katkos kapulalla ennenkuin muisti tuoda kapulan. Kaksi seuraavaa meni ihan nappiin, missä kävin siirtelemässä merkkiä vähän ja kapulan viennin jälkeen leikittiin luoksetulon pysähdyksiä ja kaukojen seisomasta istumista, joka muuten tänään jo onnistui neljän askeleen päästä täydellisesti!

Paikallamakuun aikana siirtelin merkin hieman kauemmas ruudusta ja otettiin vielä pari ruutua kosketusalustan kanssa, jotka oli nyt aivan sairaan hienoja. Ei haistellut maata tms, vaan itsekseen vain hakeutui aivan keskelle. Ehkä tämä ruutukin vielä opitaan oikeasti.

Ei kommentteja: