18.9.08

Kontakteja ja avokulmia - omituisia vammoja?

Sunnuntaina jätettiin ATT:n kisoista kolmas startti väliin, kun Ella aristi paikan päällä jo vasenta etujalkaa. Kotipihassa autosta otettaessa päätin nostaa autosta ulos, jos etujalka on kipeä ja kotiin klenkattiin parkkipaikalta melkein kolmejalkaisena. Koko ilta meni samalla lailla, että aina levosta noustessa hädin tuskin suostui astumaan jalan päälle. Maanantaina illalla lenkillä taas kaikki täysin normaalin näköistä. Alan kallistua omaan myöhemmin kehittelemääni teoriaan, että kyseessä ei ehkä sittenkään ollut mikään venähdys tai muu, vaan mahdollisesti esimerkiksi kohmeisen ampiaisen pisto, koska itse en ainakaan tiedä mitään lihas- tai muita vammoja, jotka menevät ohi nukkumalla yhden yön yli.

Tänään sitten päätinkin huvikseni lähteä Tuulissuolle ottamaan ihan kevyesti jotain puomin alastuloa ilman että hommasta tulee raskasta, mutta koska mitään murheita ei ollut ja koira ihan sekopäinen, otettiin myös A:n alastuloa ja keppien avokulmia. Palkaksi vaihdettiin tällä kertaa repimisleikit narulla. Näillä tuntui olevan sellainen hyvä vaikutus, että alastulolla vaaniminen puuttui, joten ehkä narut on jopa parempia tähän kuin pallo. Tosin jossain vaiheessa kun otettiin pallo esiin, niin ei naru enää kelvannut, joten kun revitään, niin pallot pysyy piilossa.

Kepeillä otettiin reippaita avokulmia, joissa totesin että hae itte, kerron sitten kun osuu oikein. Ensimmäiset yritykset oli 2-3 väli jonkin aikaa, mutta sitten alkoi lähteä. Vaati tosin sisäänmenon nopeudesta (eli hitaudesta) päätellen keskittymistä ja tahdonvoimaa, mutta alkoi kuitenkin hakea oikeasti ekaa väliä. Hetken tauon jälkeen tämä menikin sitten jo paljon paremmin ja vikkelämmin kun antoi hetken sulatella. Tiedä miten hyvä tästäkin vielä tulee kun antaa nukkua yön tai parin yli. Lopuksi otettiin vielä tosi hankalaa sisäänmenoa eli reipas avokulma ja siitä takaaleikkaus. Ensimmäinen yritys tästäkin luiskahti kakkosväliin, mutta sekin lähti sujumaan. Pitää taas alkaa treeneissä ohjata koiraa vähemmän sisäänmenoissa ja ottaa vaan rauhassa uusiksi, jos menee väärin, niin ei pääse ohjaaja sössimään keppien sisäänmenoja kun antaa koiran tehdä ihan itse.

Ei kommentteja: