29.1.06

Ruutu

Tänään päätettiin viettää kaunista ja aurinkoista iltapäivää ulkoilemalla ja kun kerrankin on liikkeellä taas valoisan aikaan, niin tekniikkakartiot ja pallot tarttui mukaan. Kultanummen kentällä oli kulmassa jotain lapsia leikkimässä, joten se jätettiin rauhaan ja jatkettiin vähän pidemmälle ja todettiin että Littoistenjärven jäällä riittänee tilaa parin ruudun suorittamiseen vaikka siellä jonkun verran muitakin ulkoilijoita oli. Ihan TSAU:n jäseniäkin. Jotain on meidän perheen TOKO-koirat oppineet, Ella riehaantui ja alkoi piipata ja täristä kun kävin viemässä kartiot ja pallon paikoilleen. Se ainoa koira joka ei ole ruutua koskaan tehnyt taas ei ymmärtänyt aiheesta tuon taivaallista.

Ensimmäinen suoritus meinasi ohjaajalle tuoda epätoivon tunteen, kun ruutuun meno sujui kyllä juosten, mutta oikean laidan kautta kaartamalla. Toinen toisto palautti toivon, kun se sujui suoraan. Hetken tauon jälkeen kaksi toistoa lisää, kumpikin erittäin hienosti suoraan takareunassa olevan pallon kimppuun. Sen jälkeen annoin Ellan avustajan syliin, joka piti sen selin ruutuun päin ettei se näe pallon viemistä. Potkin pienen lumikasan pallon eteen ja piti peittää vain vähän, mutta kun pääsin lähetyspaikalle huomasin, etten omalta huimalta yli 170cm korkeudeltakaan nähnyt enää palloa lainkaan, niin ella tuskin omalta alle 40cm korkeudeltaan sitä näkee. Mutta sinne se vain meni pää viidentenä jalkana täyttä vauhtia ja meinasi hämmästyä itsekin kun melkein kompastui piilossa olleeseen palloon. Siihen sitten lopetettiin ja täytyy sanoa, että jäi toiveikas mieli, että päästään taas takaisin ennen mammalomaa vallinneeseen tilanteeseen tässäkin liikkeessä, jolloin se meni tyhjäänkin ruutuun jopa merkiltä lähetettynä - ainakin melko hyvällä varmuudella, satavarmaksi en vielä sanonut.

Ohjaajakin suoritti sitten lauantaina kurssit Leena Välimäen johdolla ja nyt odotellaan TOKO-koetoimitsijakorttia piiristä ja villakoirien TOKO-mestaruudet on kovaa vauhtia työn alla, päivämäärät pitää varata ja samalta kurssilta pätevöityi myös kyseiseen kokeeseen ylitoimitsijaksi lupautunut.

Ei kommentteja: