10.5.06

Kaukoja ja suuntia

Eilisen jälkeen piti taas tehdä kaukoista hauskaa ja opettaa ne oikein. On se kumma, miten ohjaaja ei voi älytä palata heti taaksepäin kun liike alkaa hajota, vaan sen pitää aina antaa mennä totaalisen rikki saman vaikeusasteen tahkoamisella. Otettiin tänään ihan läheltä ensin muutama kerta maasta seisomista ja seisomisesta maahanmenoja. Kun tekniikkaa oli muistutettu, siirryttiin tekemään vähän kauempaa ja noin 5 metriin asti mentiin. Eikä ollut vaikeaa, täytyy yrittää jaksaa aina vaan muistaa se mitä muille kuitenkin hokee, että jos menee huonosti, helpotetaan harjoitusta, että saadaan onnistumisia ja voidaan oppia jotain ja sitten aletaan uudelleen vaikeuttaa pikku hiljaa. Nytkin noin 5 toiston muistutus palautti tekniikan oikeaksi.

Kaukojen jälkeen otettiin hieman suuntiin ohjauksia huvikseen 3 merkillä, jossa ensin lähetin koiran keskimmäiselle merkille ja siitä satunnaisesti kumpaankin suuntaan toiselle merkille. Sujui varsin mallikkaasti, vain yksi virhe meinasi tulla ja siitäkin sanallisella muistutuksella ja viittomisella selvittiin oikealle merkille. Palkat naksulla.

Pitäisi perusasioiden kertaamisen muistamiseksi pitää tarkemmin kirjaa esim. jollain taulukolla, että tulisi kaikkia liikkeitä harjoiteltua säännöllisesti eikä aina keskittyisi 99% uusiin ja vaikeisiin ja luottaisi, että automaattisesti vanhat pysyy kunnossa.

Nyt on taas kuitenkin hyvä mieli itsellä ja koiralla ja se on aina tärkeintä!

Ei kommentteja: